Ron Hanssen

Ron Hanssen is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, gehoor en solfège. In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang en koordirectie. Zangles heeft Ron gevolgd bij Ger Withag, Jo Schulte, Hebe Dijkstra en Jan Alofs. Momenteel volgt hij zanglessen bij Nancy Meijer gespecialiseerd in Estill Voice Training.

 

Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.

 

In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar.
In 1999 voerde Vivente met begeleiding van het LSO het Stabat Mater van J.Haydn uit in de Maaspoort te Venlo. Met de zanggroep Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival. Bijna 16 jaar is Ron met veel plezier dirigent en inspirator geweest bij Meriko Vocaal uit Horst-Meterik.

 

Momenteel dirigeert hij het Venloos Operette Gezelschap, Gemengd koor Animato uit Horn en is hij is dirigent bij Aodemnoët uit Kessel. Bij Coro Incanto uit Melick is Ron, van zanger, pianist en mede-dirigent, sinds 2013 doorgegroeid naar 1e dirigent als opvolger van Véron Jongstra.

 

Sinds 2006 is Ron een van de vaste dirigenten van de Dag van de Koormuziek georganiseerd door het VNK Limburg. In 2011 debuteerde Ron als jurylid bij het Kinderkorenfestival “Eigenwijs” georganiseerd door het VNK en kinderkoor Cantarella. In Roermond vindt jaarlijks de “Dag van de Stem” plaats, Ron geeft invulling aan workshops en assisteert bij de organisatie.
Ervaring met mannenkoren heeft Ron Hanssen opgedaan bij het Meijels Mannenkoor en de Leudalzangers uit Heythuysen.

In 2013 is Ron begonnen met een enthousiaste zanggroep voor jongeren tussen 11 en 18 jaar genaamd Stars of Music, zie verder op de site www.ronhanssen.nl


Uitgelicht

Eerstvolgende repetitie

  

Helaas komt er voor Coro Incanto geen repetitie meer.  Ons laatste concert op 30 oktober was een geweldige afsluiting van een mooie 25 jaar Coro.

Wij bedanken iedereen die ons de afgelopen 25 jaar gesteund heeft.  

 

X